20 januari 2023

Ook deze vrijdag een terugblik en een blik vooruit naar de komende week.

Zoals jullie hier konden lezen werd afgelopen dinsdag door een meerderheid van de stadsdeelcommissie tegen verhogen parkeertarief (bestaande gebieden) gestemd. Het gaat hier zoals vaker om een advies, maar zal wel bij de wethouder belanden. Hetzelfde gebeurde voor de plannen omtrent het Osdorpplein, de Meervaart en potentiele éénrichtingsverkeer op de S106.

Afgelopen woensdag telefonisch gesproken met de programmadirecteur van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West (voorheen het Masterplan). Gesprek ging zowel over de rol van de stadsdeelcommissie in het Alliantiebestuur, als over de rol die het Nationaal Programma kan betekenen bij opkomstbevordering van verkiezingen. Ik blijf zaadjes planten en hoop dat er geoogst kan worden.

Vooruitkijken dan. Het wordt een drukke, maar vooral technische week. Met allemaal besloten bijeenkomsten.

Maandag is de hoorzitting over het verkeersbesluit dat parkeren aan banden legt op de Herentalsstraat en Vorselaarstraat. De bestuurder wil een parkeerverbod aan bepaalde zijden, de bezwaarmakers zien eenrichtingsverkeer als een betere oplossing.

Dinsdag een technische sessie over de Sociale Basis. Dit zijn met name de periodieke en eenmalige subsidieregelingen omtrent bijvoorbeeld zelfredzaamheid en talentontwikkeling van volwassenen en jongeren, waarmee de ons bekende stichtingen en anderen worden gefinancierd. Heel belangrijk voor het stadsdeel, en als commissie adviseren we binnenkort ook over een nieuw kader daaromtrent.

Op donderdag heeft de stadsdeelcommissie een verkennende sessie over stadsdeelpanels. Dat zijn gelote burgers die ons moeten gaan adviseren. Klinkt sympathiek, maar ik sta wel kritisch hiertegenover. Mijn kritiek gaat vooral richting het College: die doet al te weinig met ons advies, wat betekent dat dan voor het advies dat een stadsdeelpanel geeft.

Mocht je vragen over één van deze onderwerpen hebben, dan weet je me te vinden. En ik hou jullie natuurlijk weer op de hoogte over de uitkomsten.

~ door pietboon op 26/02/2023.

Plaats een reactie