2-3 juli: Wimbledon finales in 3D op BBC HD

De BBC gaat morgen aankondigen dat de dames en heren finales van Wimbledon, respectievelijk op 2 en 3 juli, in 3D worden uitgezonden via BBC HD. Alhoewel de halve finales ook door Sony in 3D worden opgenomen, worden die niet door de BBC uitgezonden. Beide finales worden daarnaast door BBC One HD in HD kwaliteit uitgezonden.

Paul Davies, executive producer BBC Sport:

“During our 75 years of televising the Wimbledon Championships the BBC has continually broken new ground in broadcasting techniques. This unique 3D transmission is the latest innovation to bring to life all the tension, drama and excitement on one of the most iconic sporting arenas in the world.”

Vanwege de verschillende camera posities ten opzichte van de normale verslaggeving zal de BBC een apart commentaarteam inzetten voor de 3D uitzendingen. Volgens Danielle Nagler, hoofd HD en 3D van de BBC, zal de BBC in de komende twee jaar meer experimenteren met 3D, zoals enkele Olympische uitzendingen (indien het IOC daarmee instemt).

Het is dit jaar 44 jaar geleden dat de BBC Wimbledon voor het eerst in kleur uitzond.

Sport1, die Wimbledon in Nederland uitzendt, heeft gemeld vooralsnog geen Wimbledon in 3D te gaan doorgeven.

Als gevolg van de 3D uitzending zal BBC HD tijdelijk, van 16 juni tot 6 juli in 1920×1080 gaan uitzenden. Nu zendt BBC HD in 1440×1080 uit. Iedere helft van het side-by-side beeld heeft dan een breedte 960 pixels.

Bron: Guardian

~ door pietboon op 07/06/2011.

2 Reacties to “2-3 juli: Wimbledon finales in 3D op BBC HD”

  1. Ik zou wel willen kijken. Ik heb een passieve 3D tv en ik ontvang via de schotel BBC HD, maar waar vind ik BBC 3D?

    • Je reageert op een bericht van twee jaar geleden en er is nu geen BBC HD meer- en de 3D uitzending is in 2013 alleen via de satelliet te zien:
      11.023 GHz H – 23000 – 2/3 – DVB-S2 – 8PSK.

Plaats een reactie