Stan Lee’s Superhumans: de echte Spiderman en Aquaman op Discovery

Auteur Stan Lee is verantwoordelijk voor de creatie van striphelden als Spiderman, de Hulk, Aquaman en The Fantastic Four. Hij is ervan overtuigd dat dit soort superhelden ook in het echt bestaan. Samen met Daniel Browning Smith gaat hij op zoek naar personen die extreem bovenmenselijke gaven bezitten. En die vinden ze.

Stan Lee’s Superhumans is vanaf donderdag 12 mei om 21:00 uur te zien op Discovery Channel.

Zoals de man die zo’n harde schedel heeft dat hij ermee een spijker in een plank kan slaan. Of de man die alles kan eten, van plastic bekertjes tot tl-buizen, zonder er ziek van te worden. Ook Spiderman en Aquaman blijken in het echt te bestaan. Daniel ontmoet de Indiër Jyothi Rai die in luttele seconden tegen de muren van een gebouw van zes verdiepingen op kan klimmen en gaat langs bij Patrick Musimu die tot 200 meter diepte kan duiken op slechts één ademteug. Presentator Daniel Browning Smith weet zelf maar al te goed wat het is om een superhuman te zijn. Hij geldt als de lenigste mens op aarde en kan zijn slangenlichaam in de meest bizarre vormen leggen.

Stripfiguren verbleken bij het zien van deze superhelden van vlees en bloed. Ook Lucky Luke krijgt het moeilijk als hij Bob Munden zou ontmoeten. Deze Amerikaan schiet misschien nog net niet sneller dan zijn eigen schaduw, maar wel sneller dan de normale reactiesnelheid van het menselijk brein. Sneller dan je als mens kunt waarnemen en sneller dan de beet van de razendsnelle ratelslang. Net als samoerai Isao Machii die een afgevuurde rubberen kogel door midden kan splijten met zijn zwaard. Normale mensen kunnen het niet waarnemen, maar de highspeedcamera’s laten precies zien welke bijzondere kwaliteiten deze superhumans bezitten. Onmenselijk.

Afleveringen

Aflevering 1: Killer Punch

Daniel ontmoet Bob Munden, de man die bijna sneller kan schieten dan zijn eigen schaduw. Hij trekt, spant en schiet zijn revolver binnen 1/10 van een seconde. Onzichtbaar voor het menselijk oog, maar met behulp van highspeedcamera’s spectaculair in beeld gebracht. Ook gaat Daniel langs bij een man die een kwartier lang in een kokendhete ruimte kan zitten en bij ‘Professor Splash’ die vanaf 10 meter in een bad van slechts 30 centimeter kan duiken. Tot slot heeft hij een bijzondere ontmoeting met Shi Yan Ming die laat zien dat Bruce Lee’s ‘one inch punch’ wel degelijk bestaat.

Aflevering 2: Hammer Head

Dean Karnazes is een geboren hardloper. Hij rende ooit vijftig marathons in vijftig dagen en toen de totale 2100 kilometer terug naar de startlijn. Daniel onderzoekt hoe het kan dat Dean nooit moe wordt en komt tot een bovenmenselijke conclusie. Ook ontmoet hij John Ferraro die zo’n harde schedel heeft dat hij ermee een bowlingbal kan tegenhouden en een spijker in een plank kan slaan. Daarna gaat hij op bezoek bij Chris die beweert voorspellende dromen te hebben en bij Kenny Muhammed die met zijn mond meerdere klanken tegelijk kan produceren.

Aflevering 3: Human Speed Bump

Tim Kridland beweert dat hij het gevoel van pijn kan uitschakelen in zijn lichaam. Hij laat dit zien aan Daniel door zichzelf te doorboren met vleespennen zonder een krimp te geven. Daarna gaat Daniel op bezoek bij de blinde Derek Paravicini die elk muziekstuk exact kan naspelen en bij Tom Owen die negen pick-up trucks over zich heen laat rijden en weer heelhuids opstaat. Ook ‘Spiderman’ mag natuurlijk niet ontbreken in Superhumans. Daniel ontmoet Indiër Hyothi Rai die in een paar seconden tegen een gebouw van zes verdiepingen op kan klimmen.

Aflevering 4: Human Wolf

Aquaman is een van de personages bedacht door Stan Lee. Het is een stripheld die onder water kan ademhalen. Patrick Musimu komt dicht in de buurt. Daniel is er getuige van hoe hij duikt naar een diepte van 200 meter op slechts één ademteug. In Engeland ontmoet Daniel vervolgens Miroslaw Magola die voorwerpen kan laten bewegen met zijn gedachten en verderop in Engeland gaat hij op bezoek bij Shaun Elis die een menselijk wolf geworden is door samen te leven met deze dieren.

Aflevering 5: Human Crash Test Dummy

Isao Machii is een moderne samoerai met een opmerkelijke zwaardtechniek. Maar is zijn precisie echt bovenmenselijk? Daniel wil het weten en daagt hem uit om een afgevuurde rubberen kogel uit de lucht doormidden te hakken. Vervolgens ontmoet Daniel Dr. Norman Gary die een hele zwerm bijen onder controle kan houden… op zijn onbeschermde lichaam. Meer gevaar dreigt wanneer Rusty Haight zichzelf gebruikt als menselijke testpop voor auto-ongelukken, iets wat hij al 1000 keer heeft gedaan. Statistisch gezien zou hij al in een rolstoel moeten zitten, maar Rusty loopt nog steeds vrolijk rond.

Aflevering 6: Jaw Breaker

Daniel reist af naar Marokko waar hij een man tegenkomt die werkelijk alles kan eten: kranten, kaarsen, plastic bekertjes, spijkers en zelfs glas. Een truc? Daniel haalt de man door een röntgenapparaat om te kijken of het echt allemaal in zijn maag zit en komt tot een verrassende ontdekking. Vervolgens ontmoet Daniel Ron White die een geheugen heeft als een computer en piloot Greg Poe die beweert dat hij kracht van 12G kan overleven. Ook ontmoet Daniel een man die de sterkste personen omver kan krijgen zonder ze daadwerkelijk aan te raken.

Aflevering 7: Rubber Band Man

Daniel ontmoet Tim Friede die zich opoffert om gebeten te worden door de dodelijkste slangen ter wereld, zodat wetenschappers meer te weten komen over de werking van het gif. Maar hoe kan het dat Tim blijft leven? Vervolgens gaat Daniel op bezoek bij de man die het zwaardslikken naar een heel nieuw niveau brengt en bij de man die de meest rekbare huid ter wereld heeft. The sky is the limit als hij The Rocket Man ontmoet, de man die in zijn zelf ontworpen vliegpak met snelheden tot boven de 150 km/uur kan vliegen.

Bron: Discovery

~ door pietboon op 08/04/2011.

Plaats een reactie